Hvornår Er Der Nordlys I Norge?

Hvornår Er Der Nordlys I Norge?

20/11/2020   

billede fra: Pixabay

Mange drømmer om en dag at komme til at se nordlys. Det fantastisk smukke naturfænomen har i tusinde år været beundret, og man kan kun forestille sig, hvad vores forfædre har tænkt, når de så det smukke lysshow, der udspiller sig over de nordiske lande.

Hvornår er der nordlys i Norge? Nordlys vil som regel vise sig i det sene efterår, om vinteren og i løbet af det tidlige efterår. Selvom det reelt set kan være der hele dagen, så er det klart nemmest at se om aftenen mellem kl 18 - 21, når det er efterårs- og forårsjævndøgn. Nogle gange kommer det slet ikke, og andre gange flere gange i løbet af en aften.

Hvis man skal have de optimale betingelser for at se Nordlyset, så skal du altså gøre det i vinteråret på de tidspunkter, vi lige har nævnt. Herudover er det nemmest at se, hvis man befinder sig et sted mellem 1000 til 3000 kilometer fra den magnetiske Nordpol.

Den nordlige del af Norge er derfor et fantastisk sted at se Nordlys, især fordi dagene er så korte om vinteren, hvilket giver rigtig gode muligheder for at se det. Tromsø er et populært rejsemål for folk, der gerne vil se Nordlys, da det er en af de klart bedste steder at gøre dette.