Hvor Er Der Bjørne I Sverige?

Hvor Er Der Bjørne I Sverige?

02/03/2021   

billede fra: Pixabay

Sverige har en natur og et dyreliv, der langt overstiger det, som vi er vant til i Danmark. Udover elge, så kan man faktisk også være så heldig, eller nærmere uheldig, at støde på en bjørn. Det er dog ikke ligefrem i nærheden af de store byer i syd, man finder de store bjørne, men mere langt oppe mod nord, hvor der er mere vild natur og færre mennesker til at forstyrre.

Hvor er der bjørne i Sverige? Der findes en bestand på godt og vel 1100 Skandinaviske Brunbjørne i det nordligste Sverige, samt i grænseområdet mellem Sverige og Norge, nærmere bestemt i områderne i og omkring Hedmark og Dalarna. Den skandinaviske brunbjørn har tidligere været tæt på at være udryddet, men er i dag stabil.

Selvom det kan være utrolig spændende at støde på en af de vilde bjørne, når man er på vandretur i Sverige, så er det faktisk noget, man skal gøre sit bedste for at undgå. Bjørne er nemlig både store og meget farlige.

Det bedste du kan gøre er at gå i grupper, hvor du generelt larmer. Bjørnen vil aldrig direkte opsøge dig, hvis i går og larmer. De farlige situationer kommer derimod, hvis i overrasker bjørnen, og den føler sig truet.