Hvilke Bjørne Lever I Sverige?

Hvilke Bjørne Lever I Sverige?

31/05/2021   

billede fra: Pixabay, Bergadder

I Sverige lever der kun én art af bjørne, i hvert fald som man med sikkerhed ved eksisterer. Denne art hedder Den Europæiske Brune Bjørn, også kendt som den Skandinaviske Brunbjørn. 

Den Skandinaviske Bjørn er en underart af Den Brune Bjørn og har tidligere været meget truet med udryddelse. Den lever i den nordlige del af Sverige, samt helt oppe ved grænsen mellem Norge og Sverige. Helt specifikt er det området ved Hedmark og Dalarma. 

Der lever her en bestand på ca. 1100 bjørne, som alle er fredet. Der bliver dog lavet en årlig jagt, som er under meget kontrollerede forhold. I denne jagtsæson bliver der skudt 30-40 bjørne for at holde øje med eventuelle sygdomme m.m.

Bjørnene lever af blade og græs i løbet af sommeren. Når sensommeren nærmer sig, begynder de at leve af vilde bær i stedet. 

Vil du gerne kunne se forskel, hvis du møder en han eller en hun, burde det ikke være noget problem. En almindelig han-bjørn vejer gerne omkring de 400 kg. Hunnen vejer ca. det halve. Så det burde være nemt at kende forskel.

Hvis du gerne vil se bjørnen, inden du tager til Sverige, så kan du opleve den i Skandinavisk Dyrepark på Djursland. 

Dette indhold er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet medaljon. Tak til Perlen Odense, det betyder meget for os.