Hvad Koster øl I Sverige?

Hvad Koster øl I Sverige?

10/11/2020   

billede fra: Pixabay

Hvad koster øl i Sverige? Set med danske briller: Alt for meget. Men er det nu også så dyrt at købe øl i Sverige? En øl i Sverige koster omkring 45 danske kroner i gennemsnit, når du køber den på et værtshus. Sverige er dermed blandt de dyreste lande i Europa at købe øl i.

Skal du have øl, som du kan drikke andetsteds, så skal i Systembrolaget. Her koster en halv liter Carlsberg Hof 14,50 svenske kroner, svarende til 10,24 danske kroner. I Danmark koster samme øl 12,95 kr. i Rema 1000. Den danske udgave er 0,4% stærkere end den svenske.

Pas på i supermarkedet

Skal du have øl i Sverige, så skal du i Systembrolaget. Du kan også købe øl i de lokale supermarkeder. Her vil de fleste efter en øl eller to begynde at undre sig over den manglende virkning. For de øl der sælges i de svenske supermarkeder, er nemlig letøl eller alkoholfrie. 

Prisen, ja, den er til gengæld ikke let i supermarkederne. En 33 CL alkoholfri Carlsberg koster i ICA-butikkerne 11,90 svenske kroner. Altså 8,41 kr. I Danmark koster en 33 cl Carlsberg-dåseøl 6,24 kr., så når det kommer til 33 cl-øl, så er der en væsentlig prisforskel, når det gælder om at købe øl i supermarkederne i henholdsvis Danmark og Sverige.

Mange danskere tager derfor øl og sodavand med hjemmefra, når de tager på ferie i Sverige. Det gælder især de danskere, der har mulighed for at handle på den anden side af den dansk-tyske grænse, hvor du kan få en 33 cl Carlsberg-dåseøl til 2,64 kr. stykket.