Hvad Skal Man Se I Flensborg

Hvad Skal Man Se I Flensborg

10/11/2020   

billede fra: Tilla Rebsdorf

Har du har undret dig over de mange sko, der hænger over Nørregade i Flensborg? Her kommer forklaringen.

Flensborg. Norderstrasse står der på gadeskiltet. Os fra det danske mindretal i regionens største by, Flensborg, siger Nørregade. Uanset om du nævner gaden ved dens tyske eller danske navn, så er det de hængende sko, der tiltrækker sig den helt store opmærksomhed. Her hænger snøresko i utallige varianter og størrelser, sportssko med de kendte logoer hænger side om side med slidte, udtrådte vandrestøvler. Og der er virkelig mange. På en strækning af lidt over en halv kilometer hænger tusindvis af sko med snørebånd, der har endt deres tid som fodtøj her. 

Hvorfor? Det spørgsmål bliver stillet igen og igen, ikke mindst i mindretallets danske institutioner, der ligger side om side i den gamle gade. Bare vi vidste det, lød svaret, og for ni år siden fik bydelsforeningen en lysende ide: Kom med din historie om, hvorfor skokast er blev så populært. Den opfordring var der rigtig mange, der fulgte, og de mange fortællinger blev samlet i den lille bog ”Das Geheimnis der Hängenden Schuhe”. Om den sande historie er imellem? Måske.

De hængende sko har i hvert fald sendt gadens renommé op i superligaen, og det er dejligt. Nørregade var og – lad os være ærlige – er ikke det mest attraktive kvarter, men skoene får turister og andet godtfolk til at vride nakken af led, finde kameraet i mobiltelefonen frem, mens de filmer, fotograferer og undres.

Så tag dine udtrådte sko med, næste gang du kommer til Flensborg.  Det er slet ikke så nemt at kaste sko op på linen, men så kan du træne dine færdigheder i skokast, og være med til at holde liv i bydelens største turistattraktion ”De hængende sko”. Der er stadig plads til flere på kablerne i Nørregade.

Perlen Odense har ydet økonomisk støtte til sidens tekst. Find et stort udvalg af Smykker på Perlen Odense Webshop og bliv fristet til dit næste køb. 

Når indholdet tilgodeser Perlen Odense, kan vi ikke sige, at det derfor er upartisk.